Polityka prywatności

Polityka prywatności

Firma Mikster-Service s.c. Marek Kapkowski, Zbigniew Ponitka z siedzibą w Czeladzi przy ul. Wojkowickiej 21, NIP: 954-00-12-394 (dalej „Mikster”) poważnie traktuje ochronę Państwa danych osobowych i postępuje ściśle z zasadami ustawy o ochronie danych osobowych oraz rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). Dane osobowe są zbierane na tym portalu internetowym (http://www.sklep.mikster.pl) tylko w niezbędnym zakresie wynikającym z celu prowadzonej działalności i świadczonych w ramach jej usług.

Poniższa deklaracja informuje, w jaki sposób zapewniamy taką ochronę, oraz jakie dane są zbierane i w jakim celu. Deklaracja obowiązuje dla wszystkich stron internetowych, za które odpowiedzialność ponosi firma Mikster. Strony mogą zawierać linki do stron innych podmiotów, których deklaracja niniejsza nie obejmuje.

 

Przetwarzanie danych na naszym portalu internetowym

Mikster zbiera i zapamiętuje automatycznie w swoich plikach Server Log informacje, przekazywane nam przez Państwa przeglądarkę. Są to:

-        typ i wersja przeglądarki,

-        stosowany system operacyjny,

-        referrer URL (ostatnio odwiedzana strona),

-        nazwa hosta komputera zapytującego (adres IP),

-        godzina zapytania serwera.

Mikster nie ma możliwości przypisywania tych danych określonej osobie. Dane służą wyłącznie wewnętrznym analizom statystycznym.

 

Wykorzystywanie i przekazywanie danych osobowych

O ile udostępniono nam dane osobowe, wykorzystujemy je tylko w celu odpowiedzi na Państwa zapytania, realizacji złożonych za pośrednictwem strony http://www.sklep.mikster.pl zamówień i dyspozycji (np. newsletter), realizacji zawartych z Państwem umów, zarządzania technicznego i przy logowaniu się Państwa na stronie http://www.sklep.mikster.pl/pl.

Państwa dane osobowe przekazywane są osobom trzecim lub udostępniane w inny sposób tylko wtedy, gdy jest to niezbędne do realizacji umowy – zwłaszcza celem przekazania danych zamówienia dostawcom – albo w celach rozliczeniowych, lub też jeśli Państwo uprzednio zgodzili się na ich przekazanie. Mają Państwo prawo odwołania w każdej chwili udzielonej zgody ze skutkiem na przyszłość.

Usunięcie zgromadzonych danych osobowych następuje przy odwołaniu Państwa zgody na ich przetwarzanie lub też kiedy ich przetwarzanie jest niedozwolone z innych powodów przewidzianych w prawie powszechnie obowiązującym.

 

Ciasteczka

Strony internetowe stosują w wielu miejscach tzw. ciasteczka (cookies). Mają one umożliwiać wygodniejsze, efektywniejsze i bezpieczniejsze korzystanie z naszej oferty. Ciasteczka są małymi plikami tekstowymi, zapisywanymi w Państwa komputerze przez przeglądarkę i służą do przechowywania informacji, np. czasu rozpoczęcia bieżących odwiedzin oraz tego, czy użytkownik był już kiedyś w tej witrynie i z jakiej witryny trafił na bieżącą stronę internetową.

Ciasteczka nie wyrządzają komputerowi żadnej szkody i nie zawierają żadnych wirusów, nie zawierają żadnych danych osobowych i nie mogą zostać użyte do identyfikacji tożsamości użytkownika.

Domena *sklep.mikster.pl wykorzystuje oraz umożliwia korzystanie z plików cookies podmiotom trzecim ( np. Google AdWords, Google Analytics) w celach statystycznych oraz reklamowych.

To użytkownik decyduje, czy chce, aby pliki cookies były zapisywane na jego komputerze. Użytkownik może dezaktywować lub całkowicie wyłączyć pliki cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej lub wybierając odpowiednią opcję w programach typu Firewall. Może również usunąć zapisane do tej pory pliki cookies. Użytkownik może zablokować usługę Analytics dla reklam displayowych oraz dostosowywać reklamy w sieci reklamowej Google w Menedżerze preferencji reklam.

 

Wykorzystanie danych do celów marketingowych

Zastrzegamy sobie prawo wysyłania informacji handlowych do subskrybentów newslettera oraz osób wypełniających formularz kontaktowy „zapytaj o produkt“.

Informacje handlowe nie będą wysyłane częściej niż dwa mikrazy w ciągu miesiąca kalendarzowego. W każdym momencie można zrezygnować z otrzymywania informacji handlowych. W tym celu prosimy o przesłanie maila na adres: sklep@mikster.pl z tytułem tematu „NIE“.

 

Prawo do informacji i żądania usunięcia

Mają Państwo prawo, zażądania w każdej chwili informacji o zgromadzonych danych osobowych, dotyczących Państwa osoby, a w szczególności o ich pochodzeniu, odbiorcy i celu ich gromadzenia oraz o tym od kiedy są one przetwarzane. Ponadto mają Państwo prawo, w ramach obowiązującego prawa do żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia.

 

Dalsze informacje

Państwa zaufanie jest dla nas bardzo istotne. Dlatego gotowi jesteśmy w każdej chwili służyć Państwu wszelkimi informacjami, związanymi z przetwarzaniem dotyczących Państwa danych. W przypadku pytań, na które Państwo nie znaleźli odpowiedzi w niniejszej deklaracji ochrony danych, lub jeśli państwo życzą sobie dogłębnych informacji w danej sprawie, to prosimy o kontakt z nami.

Mikster-Service s.c. Marek Kapkowski, Zbigniew Ponitka

41-250 Czeladź, ul. Wojkowicka 21

telefon: +48 32 763 77 77

email: sklep@mikster.pl

 

Wskazówka bezpieczeństwa

Dokładamy wszelkich starań, stosując wszelkie możliwości techniczne i organizacyjne (programy szyfrujące oraz wewnętrzne zabezpieczenia ograniczające dostęp do tego rodzaju zbioru danych), aby tak przechowywać Państwa dane osobowe, by nie były one dostępne dla osób trzecich. Przy komunikowaniu się przez pocztę elektroniczną nie możemy jednak zagwarantować pełnego bezpieczeństwa danych, dlatego w przypadku informacji poufnych zalecamy Państwu skorzystanie ze zwykłej drogi pocztowej.

 

Zmiana polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany niniejszej polityki prywatności, w przypadku istotnych przyczyn zewnętrznych (np. zmiany obowiązujących przepisów prawa). Aktualnie obowiązująca wersja polityki prywatności jest dostępna zawsze pod adresem: http://sklep.mikster.pl/pl/i/Polityka-prywatnosci/11

 

Bestsellery
Czujnik LGT-02 Clip
Czujnik LGT-02 Clip
277,98 zł 226,00 zł
szt.
Sterownik INDU-50
Sterownik INDU-50
1 885,59 zł 1 533,00 zł
szt.
Czujnik Temperatury i Wilgotności LCRTH-01
Czujnik Temperatury i Wilgotności LCRTH-01
677,73 zł 551,00 zł
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl